TYROLSKÉ KNEDLÍKY S KAPUSTOU:O) OPĚT RYCHLÝ A VÝBORNÝ RECEPT :O)
Potřebné ingredience
KNEDLÍKY:4-5 housek , 100g vařeného uz.masa , 2vejce , 1,5dl mléka , 70g hr.mouky , 25g másla , asi 3 lžíce nasekané zel. petrželky
KAPUSTA NA SLANINĚ: 500g kapusty, 40g slaniny , 2lžíce hl.mouky , vývar na podlití , 2-3 stroužky česneku , majoránka,sůl
Postup přípravy
Housky nakrájíme na malé kousky
Petrželku krátce osmahneme na másle
Přidáme jí k houskám
Dáme uvařit uzené maso nakrájené na kostičky
Přidáme k houskám
Vejce rozšleháme v mléce a nalijeme na housky
Vypracujeme těsto
a tvoříme knedlíky velké jako golfový míček (já dělám malinko větší)
Knedlíky vaříme :malé 4min
větší 8min
A máme hotovo :o))
Samozřejmě nesmíme zapomenout na osmaženou cibulku :o) Ta tam nesmí chybět !!!
Kapustu jsem tentokrát nedělala,jelikož na ní neměl nikdo chut´,ale recept Vám přidám.
KARUSTA: Rozdělíme na listy,žebra odřízneme .Nakrájíme na tenké nudličky.V kastrolu rozškvaříme na malé kostičky slaninu.Přidáme kapustu,lehce restujeme,zalijeme trochou vývaru a dusíme doměkka.Pak přidáme utřený česnek se solí ,majoránku a zaprášíme moukou.Krátce povaříme.
VŠEM PŘEJI DOBROU CHUT´ :O))))
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé